6 kledingtips voor een fotosessie met je gezin!

 

De laatste tijd krijg ik voor een gezins-fotosessie vaak de vraag: “wat moeten wij aan?”

Nu is het ALLER-belangrijkste dat jij tijdens de fotosessie iets draagt waar je je fijn en prettig in voelt. Hoe je je voelt, straal je namelijk uit op de foto. Maar ik begrijp dat het soms best lastig kan zijn om jullie kleding mooi op elkaar af te stemmen als jullie als gezin/familie op de foto gaan.

Daarom geef ik je graag 6 tips waar je op kan letten tijdens het uitzoeken van de kleding voor de fotosessie met je gezin!

1. Hou het basic 

Door de kleding basic te houden, met rustige kleuren en niet teveel styling, wordt het eindresultaat spontaner. Belangrijk is dat jullie zelf centraal staan op de foto. Jullie echte lach en emoties vertellen het verhaal op de foto, niet de kleding.

2. Mix and match

kledingtips fotosessie

De tijd dat iedereen op de foto een wit shirt of blouse met een spijkerbroek droeg, is écht geweest. Wel helemaal hip & happening is om een kleurschema te kiezen en daar kleding bij te kiezen. Dat klinkt misschien lastig en duur, maar dat is het niet! Je hebt namelijk heel waarschijnlijk al een voorkeur voor bepaalde kleuren. Je gezinsleden hebben dus al iets van die kleur(en) in hun kast hangen! Neem de tijd, leg de kleren eens op bed en mix and match! Je zal zien dat er een hele leuke combi uit komt. Voor inspiratie en kleurschema’s, kijk op mijn pinterestbord!

3. Comfortabel

Als (vooral) kinderen kleding dragen die ze normaal nooit dragen, dan merk ik dat als fotograaf gelijk aan hun gedrag. Ze trekken aan hun kleding en voelen zich duidelijk ongemakkelijk.

Stilzitten en mooi zitten zijn voor de camera, is absoluut niet wat ik verlang van kinderen tijdens een fotosessie. Bij een fotosessie staat plezier voorop! Spelen, knuffelen met mama, stoeien met papa, alles mag. Daarom is het belangrijk dat zij zich vrij voelen in hun kleding. Hoe meer zij zichzelf zijn, hoe leuker de foto’s worden! Dit betekent niet dat kinderen dan maar oude kleding moeten dragen naar de fotosessie, maar het is wel fijn als de kleding comfortabel zit (en bij voorkeur weer gemakkelijk gewassen kunnen worden…;-))

4. Zorg voor een tijdloze uitstraling

kledingtips fotosessie

 

Natuurlijk is het leuk om mee te gaan met de mode en trendy kleding te dragen, Maar wees voorzichtig met bijzondere trends en printjes die misschien maar heel even duren. Als jullie over een paar jaar nog steeds willen genieten van de foto’s van de fotosessie, is het belangrijk dat de kleding dan nog steeds leuk is om naar te kijken. Ga daarom voor tijdloze kleding.

5. Kijk naar de kleuren in je huis

Een tip die niet direct voor de hand ligt, maar wat wel belangrijk is: let op de decoratie in je huis. Je gaat de foto’s zeer waarschijnlijk ophangen in jullie woonkamer, dus wees er zeker van dat de kleuren die jullie dragen tijdens de fotosessie, niet vloeken met de kleuren die je gebruikt in huis.

6. Houdt rekening met de achtergrond 

Het is belangrijk om rekening te houden met de omgeving en achtergrond waar jullie foto’s gaan maken. Gaan jullie bijvoorbeeld naar het bos en dragen jullie kaki kleding, dan verdwijnen jullie helemaal in de omgeving. Probeer kleding te kiezen die past bij de omgeving, maar tegelijkertijd ook een mooi contrast geeft. Zo springen jullie uit de foto, en dat is de bedoeling want om jullie draait de fotosessie uiteindelijk!

 

Wil je graag een fotosessie boeken met je gezin, neem dan nu contact op!